Verjetno poznate navadne bradavice. Takšne bradavice so predvsem pogoste pri otrocih, saj so virusnega izvora in se prenašajo na zelo enostaven način, s tesnim stikom. Najpogosteje se ljudje nalezemo bradavic v raznih kopališčih, skupnih prostorih oziroma v telovadnicah ali pa od bližnjih doma, torej v kopalnici. Navadne bradavice sicer niso nevarne.

Nasvetov, kako odstraniti bradavico, je veliko. Verjetno že vsak pozna vsaj kakšen zanimiv nasvet, vendar pa obstajajo tudi takšni nasveti, ki so bolj nevarni in katerih posledica je dolgotrajno zdravljenje pri dermatologu. Ravno zato je dobro, da se že takoj odločite za medicinsko odstranjevanje bradavic, saj je značilna visoka uspešnost zdravljenja na kratki rok. Ena najbolj uspešnih metod je zamrznitev bradavice s tekočim dušikom, ki jo je potrebno ponoviti dvakrat ali trikrat. Dermatologi običajno odstranjujejo bradavice z zdravljenjem z laserjem ali pa ekskohleacijo oziroma s kombinacijo terapij. Več informacij na povezavi http://www.dermacenter.si/odstranjevanje-bradavic-na-kozi/.

Poleg bradavic pa vam lahko preglavice povzročajo tudi znamenja, ki bi si jih želeli odstraniti. Tudi metod za odstranjevanje znamenj je veliko, vendar pa je pri nudenju teh storitev zelo pomembno, da posameznik ve, kaj odstranjuje. To je potrebno zato, da se lahko uporabi pravilna metoda in tehnika za odstranitev. Lahko gre za posvetlitev znamenja oziroma madeža s pilingom ali z laserjem, površinsko odstranitev znamenja oziroma ablacijo z laserjem, odstranitev znamenja z ultrazvočnim nožem ali pa za klasični kirurški pristop z izrezom v lokalni anesteziji.

Če bi želeli odstraniti neprijetno bradavico ali pa znamenje, je najbolje, da kontaktirate dermatološko ambulanto in se dogovorite za obisk. Strokovnjaki vam bodo strokovno povedali, kaj bi bilo dobro storiti in zakaj.